Skip to content

Бареков бил предложен за посланик в Куба, генерал Деси му попречила

Бившият евродепутат Николай Бареков е бил предложен за посланик в Куба през 2018 г., но жената на президента Румен Радев – Десислава, е осуетила плановете му.

„Който следи дебатите, вече знае, но да обобщя. Защо не станах посланик, въпреки номинацията в Министерския съвет преди две години? Защото според критериите на президента Радев и неговия екип – заместник – председател на третата по големина ПГ в Европарламента е по-недостоен за посланик от търговски представител на “Родопа” Смолян в Либия отпреди 1989 година“, пише Бареков.

„Бях забравил тази неприятна случка в моя живот, но си я припомних вчера с неприязън като видях пазарлъците на президентския съветник Пламен Узунов и платените на брат му 60 000 лева. Явно външната политика за някои държавници е “външна търговия”. Да уточня, имам над 30 дипломатически мисии като представител на Европарламента в целия свят. Пет години отговарях за дипломатическите отношения с Русия, Иран, Азербайджан, АСP- над 40 държави от Африка, Латинска Америка, Карибите и Тихия океан. Гласувах за Румен Радев и осигурих подкрепата му от евроконсерваторите и по негова молба му организирах среща на “Дондуков” 2 с нашия лидер в Европарламента Саид Камал на 21 юли 2018 година. Моите представители (на ББЦ) в секционните избирателни комисии работеха за Румен Радев на изборите през 2016 година – над 7000 души. Мисля, че всичко това ми дава право да бъда отвратен и критичен“, допълва още пловдивчанинът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *