Любена Павлова, бившата съпруга на някогашния следовател Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, бе привикана в прокуратурата за повдигане на обвинение. На излизане тя отказа да коментира какво точно се е случило.

Според по-ранни съобщения на прокуратурата Павлова трябва да получи обвинения като участник в аферата „Осемте джуджета“. Заедно с нея обвиняем е някогашният ѝ съпруг, както и прокурорът от закритата спецпрокуратура Деян Дилянов. Павлова и Петров са обвиняеми заради укриване на златни монети, а магистратът – в длъжностно престъпление. Във вторник Висшият съдебен съвет насрочи дата за разглеждане на искането Дилянов да бъде отстранен от длъжност.

Павлова заяви само, че са ѝ повдигнали обвинения „за някакви глупости“, които никога не са случвали. На въпрос дали е жив обявеният за издирване Пепи Еврото тя отговори:

Тоя не го познавам. Пепи Еврото не познавам„.

Петров и Павлова бяха посочени като две от главните действащи лица в аферата „Осемте джуджета“ от бизнесмена Илия Златанов. Той твърди, че бизнесът му е бил превзет със съдействието на прокуратурата и Петров.

Главният потърпевш всъщност е синът му Явор Златанов. След като баща му търси съдействие от Петров срещу него е образувано дело и той е задържан. Прекарва в ареста месеци, здравето му се влошава и се налага единият му бъбрек да бъде отстранен.

Междувременно прокуратурата иззема стотици златни монети от негови сейфове, както и пари в брой. Месеци по-късно ценностите са върнати, но не Златанов-син, а на баща му. Той пък твърди, че златото е отишло при адвокат, близък до Петров, а после следите му се губят. Прокурорът Делянов е първият, който връща иззетото. След това има и решения от негови колеги, които обаче не са обвиняеми.

Златанови са принудени да подпишат и документи, според които в управлението на фирмата им „Изамет“ влиза близкият до Еврото боксьор Кристиян Христов. „Общото събрание“ на дружеството е проведено в болница „Лозенец“, където синът чака за спешна хемодиализа. Наскоро смяната в собствеността на фирмата бе отменена от съда като нищожна.

Прокуратурата е наясно с нарушенията по това разследване, но не предприема никакви мерки в продължение на три години. Едва след отстраняването на Иван Гешев, държавното обвинение се задейства.

Павлова също проговори, разказвайки за мрежата от влияние, изградена от бившия ѝ съпруг. Тя твърдеше още, че той е отвлякъл детето ѝ. То бе обявено за издирване заедно с баща си, но наскоро се разбра, че е било върнато на майката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *