Боил Банов и новата му жена Ива Петрони са си издигнали къща за чудо и приказ в полите на Витоша и на една ръка разстояние от езерото Панчерево, показва проверка на “Галерия”. Луксозната сграда стърчи самотно на улица “Стевия” в месността Косанин дол, която е вилна зона на Бистрица.

Дворното място от 556 квадратни метра е купено от Ива Петрони на 27 октомври 2017 година с ипотечен заем от „Юробанк“, възлизащ на 100 хиляди лева, научаваме от справка в служба по вписванията в столицата. Любопитното е, че към момента на закупуване на имота любимата на Банов, с която министъра все още не е сключил брак, още не е разведена официално с предният си мъж Иво Николов.

Очевидно Петрони и бившият и съпруг са се разбрали впоследствие парцелът да остане за нея, защото само за две години на мястото е издигната красива къща, която спокойно може да си съперничи с луксозните имоти на най- големите богаташи в столицата.

При всички положения строителството на баровската къща е струвало най- малко още поне четвърт милион, а за ограда са отишли над 70 хиляди лева, смятат експерти, които изчисляват и луксозните материали на изпълнение, както и скъпите настилки в двора около постройката. Така общата сума, която Банов и Петрони са похарчили възлиза минимум на 400 хиляди лева, при положение че са плащали по пазарни цени.

Единствен недостатък на имота е, че до него по все още черен път и е твърде кален в лошото време. Затова Банов е поискал от НСО да замени лимузината му “Мерцедес” с високопроходим джип.  Разкритието става точно във времето, когато лъсна министерската небрежност от страна на Боил Банов по случая “Ларгогейт”. Тази умишлена или неумишлена небрежност струва на данъкоплатците 753 000 лева, плюс още 73 по делото срещу фирмата – изпълнител на ремонтите.

Тук не търсим аналогия между новия дом на министъра , загубите на Министерството  на културата, бездействието на Банов и скандалния запис от началото на годината, уличаващ висшия държавен чиновник да разпъва чадър над строителната компания. Вероятно прокуратурата вече се е самосезирала и ще направи собствено разследване по случая. Изглежда, че Боил Банов е заразен от хобито на бившия втори човек на ГЕРБ Цветан Цветанов да колекционира атрактивни имоти. Независимо, че къщата е построена в дворното място на Ива, не е ясно от къде са намерили необходимите средства за толкова луксозен имот и строителство. Да не говорим, че точно преди година Банов си купува къща с двор в Копривщица срещу декларирани 56 700 хиляди лева.

Само за тази сделка дори дори министъра трудно ще обясни откъде е взел средства. По- задълбочена проверка на ремонтните дейности в последния имот може да разкрие да разкрие много от задкулисието на житейската сцена на бившия театрален режисьор.

През последните години и Ива Петрони е надарена с много имоти, за които пък “Галерия” е започнала допълнителна проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *