Борисов посъветва Асен да си преправи бюджета

Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

По думите му са склонни да се откажат от всичко, но тогава дефицитът трябва да стане 2%, 1%, 0%.

„Не съм съгласен с дълговете. Нека да взимаме толкова, колкото имаме да връщаме стар. Тези пари не сме ги изработили“, посочи лидерът на ГЕРБ.

При инфраструктурните проекти и общините, ние не сме говорили само там, където имаме кмет, а за всички. Трябва да има механизъм да се подкрепят всички общини – осветление, инфраструктура, администрация. Това да се вкара в бюджета, така че хората живеещи в тези региони да са доволни, коментира още Борисов.

На въпрос ще проведе ли среща с Асен Василев, лидерът на ГЕРБ отговори: Излъчили сме хора, експерти, с които да се проведе този разговор. След като имаме краен вариант ще се срещнем да разговаряме.

Борисов е категоричен обаче, че правителството няма да падне, ако няма бюджет.

„Искам да напомня на Кирил Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Васил Терзиев ще падне правителството, тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана. Аз казах гласувайте за кандидата на правителството“, допълни Борисов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *