Бойко Борисов си изпусна нервите, накара се на журналистите и нападна грубо президента Румен Радев след като гласува на втория тур на изборите в София. Премиерът не успя да скрие гнева си от думите на държавния глава, че изборният процес е опорочен. По-рано днес Радев обяви, че ще свика съвещание с органите на МВР, представители на партиите и на ЦИК, за да обсъдят всички изборни нарушения и „отстъплението от честността“.

Явно само когато той победи, изборите са били честни, коментира Борисов на излизане от своята изборна секция в Банкя. И днес, както и на първия тур, той обвини Радев, че прави агитация. Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Елена Йончева, те го ошашавиха, това е чудо около него. Нека бъдем снизходителни, направи опит за хумор премиерът.

Радев днес агитира. Той партиен лидер ли е? Аз съм партиен лидер. Той на коя партия е шеф?, попита нервно Борисов в отговор на въпрос как ще коментира думите на държавния глава, че процесът на гласуване е непрозрачен.

За мен в София изборите приключиха миналата седмица – ГЕРБ би с разлика. Пожелавам на моите колеги на балотаж да се представят добре. Хубаво е да говориш за върховенството на закона и да го нарушаваш, продължи Борисов. И се върна към кметските си години: „Когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата. Канализацията се изливаше в река Искър и течеше като в приказката – синя, жълта, кафява. Благодарение на нашата политическа воля, това вече не е така“.

След това остро нападна журналистите: „Аз съм застанал с уважение пред вас и ми казвате, че съм застанал, за да агитирам, гледайте си работата. Ще се научите да се държите добре“,  отсече Борисов врътна се и си тръгна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *