Службата за охрана била ядосана от видеоклиповете на премиера в „джипката

Националната служба за охрана (НСО) е крайно вбесена от видеоклиповете, които министър-председателят Бойко Борисов публикува във фейсбук от служебния автомобил на ведомството. От службата апелират към премиера да не ги въвлича в предизборна кампания, съобщи сайтът „Офнюз“.

В един от епизодите на предизборното шоу на министър-председателя, нашумяло като „Севдалина ТВ“ по името на ръководителя на пресцентъра на МС, излъчено на 22 октомври, се вижда как колите на НСО избутват в аварийната лента други автомобили, за да премине кортежът на премиера. Освен това колата се движи върху две платна едновременно и пречи на другите водачи. На видеото се вижда, че Борисов е без предпазен колан, което също е нарушение.

„НСО не одобрява, но не може да забрани, нито да контролира, заснемането на кадри в свои автомобили, когато това се извършва със съгласието на охраняемите лица. Апелираме да не бъдем въвличани в изборното съревнование на основата на каквото и да било противопоставяне“, заявили от НСО пред „Офнюз“.

От службата подчертали, че видеозаснемането не компрометира сигурността и неприкосновеността на охраняемите лица, но въпреки това специално заради точно това видео ще последват наказания. На екипа, който е осигурил транспорта на охраняемото лице, показан във видеоматериал, публикуван във фейсбук профила на министър-председателя на 22 октомври т.г., ще бъде направена забележка за поведението им на пътя, с което е провокирана чувствителността на гражданите, коментирали още от НСО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *