Изводите от нощния гергьовски брифинг, на душевно болния ни премиер, който си проведе чудесен празничен монолог с любезното съдействие на Беновска и Ива ПИКа, са доста тревожни.
ЕС дава 3,5 млрд. евро на Западните Балкани и нула за България. Очевидно душевно болният ни премиер, вече се възприема, като премиер на Западните Балкани, след като побърза да ни го съобщи с детски ентусиазъм посред нощ.
Вторият извод е, че българския бизнес не бива да разчита на реални мерки за подкрепа, защото в Германия корпоративния данък бил 46%, а в България родните „неблагодарници“ и без това получавали едва ли не държавна подкрепа с 10%-я данък.
Всъщност в Германия данъкът е 15% и няма други косвени данъци под формата на административен и политически рекет. Освен това в Германия, която спомена двайсетина пъти, ДДС е 19%, има редуцирана ставка от 7% за основни хранителни продукти, стоки и услуги, и нулева ставка за здравни услуги. Но такива подробности разбира се, биха впечатлили само тулупите. Не и душевно болен човек, който има свръхестествена кармична мисия със Западните Балкани.

Преди 15 години, големия въпрос беше – това ли е най-доброто, което можаха да извадят от наличните кадри. Един бандит, който мучеше и трудно формулираше мисъл. Та се наложи да го посещава логопед и учител по български език, защото се оказа, че не може и да пише грамотно.
15 години по-късно, не само, че няма подобрение, но и показва очевидно душевно разстройство, което тревожи не само водещите ни психиатри, а трябва да разтревожи и самия едър бизнес, защото се превръща в бомба за него!

Ако се окаже, че и едрият ни бизнес е загубил инстинкта си за оцеляване. Значи неизбежно ще последва Киро-каптагона. В такъв случай.. на кой му трябва, такъв едър бизнес, имитиращ Български национален капитал?
В. Панчугов

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *