Борисов тази вечер сполетя събитието „Мистър и Мисис Икономика” /правописът е натурален – от личния фб профил на премиерина/. Безкрайно доволен в компанията на Кирчо Домусчиев и други подобни на него от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Борисов се развихри с откровения за икономиката. С уговорката, че разбира от икономика колкото децата в детската градина разбират от инвестиции и си играят на пазар с пари от листа.

Той дълго и нашироко благодари на българския бизнес, който карал икономиката ни да расте. Бе нещо някъде расте, но имам силните подозрения, че са банковите сметки на Борисов и работодателите, но не и икономиката и заплатите. След това Премиерът-Слънце наблегна, че големите инфраструктурни обекти, демек неговите магистрали, помагали на бизнеса ударно да расте. Тук вече съм съгласна. Разпределяйки милиардите пари от евросредствата между подставените си фирми и лица, който кръг е по-недостъпен за простосмъртния бизнес и от клуба на 300-тата, определено им помага ударно да забогатяват.

А инфраструктурата пак ще я ремонтираме.

Борисов също така се похвали с десетки заводи, които естествено като гъби никнели из територията. Интересно, защо никога не ги споменава с имена, а само като бройки. Българските заводи, построени от инвеститорите, са нещо като НЛО – всички са чували и тези с диагноза вероятно имат някакви много лични преживявания с тях, но никой не ги е виждал и науката не ги признава.

А правителството, да знаете, харчи много пестеливо и внимателно и то основно за образование. Бойко, в същата държава ли живеем, че нещо се обърках? Или пък си прекалил с коктейлите на събитието!?!

И като завършек на словото си, Борисов каза, че данъците остават същите следващата година. Само не разбрах точно как го разбира. Защото те данъците са едни и същи видове – данък върху имоти, данък върху МПС, данък при разпореждане и т.н. Има и данъчни основи и размер на данъка. Кое точно ще остане същото – видовете данъци ли? Или пък Горанов е лошото ченге, а пък ти си доброто, както винаги?

Интересен е и самият конкурс. В България някакви мистъри и мисиси. И то – икономика, при положение че смело и отговорно вървим към четвъртия свят по развитие! А Домусчиев е олицетворението на българския бизнес. Борисов – основният поддръжник на бизнеса, олицетворяван от Домусчиев и Пеевски!

И ще завърша с думите на Клинтън: „Икономиката, глупако!”. Тя не е магистрали. Десетките заводи нещо не се виждат. А икономиката си личи по стандарта на живот на гражданите. Там, където има бездомни, където хора се самоубиват от мизерия, където заплатите не стигат за оцеляване, а пенсионерите мизерстват, там няма икономика. Има само бананова мутромонархия, където дори бананите ги внасят!

А пък може тези на снимката да са Мистър и Мисис Икономика. Изберете си кой кой. И без това си приличат! По токсичност!

Елена Гунчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *