Става въпрос за пет човека. Знаете ли в ГЕРБ колко луди хора има. Днес ми писаха – казват „ако подадеш оставка, се качваме и се хвърляме“. Искат да се палят. С тези думи премиерът Бойко Борисов се включи с коментар по темата за протестиращите медицински сестри и случаят от тази сутрин на перваза на прозореца на Партийния дом. Той бил разочарован от сестрите, защото няколко пъти ходили в кабинета му и той изпълнил исканията им – дал стотици милиони повече за здраве в новия бюджет. Разделихме се с добро и останах малко разочарован от това, което е станало, натъжи се Борисов. Премиерът говори по темата, докато бе на поредната си инспекция с джипа. Този път той се разходи до бъдещия участък на АМ „Хемус“ в района на Плевен и Търговище.

Това са български сестри, майки и съпруги, какво толкова се е случило от това, че са преспали там. Не е правилно обаче да ги използват политически, отбеляза Борисов. Не критикува пряко НСО, но обясни, че тези, които най-много говорят за върховенство на закона, най-много го нарушават.

НСО са постъпили правилно – това са български сестри, български майки и съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там?! Не е красиво да ги дърпат и бутат. Но не е красиво и това, което правят тези, които ги използват. То се вижда кой отива при тях, продължи Борисов. После разказа, че много хора щели да се радват на неговата оставка, но и много го съветвали да не го прави.

В една правова държава, парламентарна живеем, след по-малко от година ще има избори. Ще се явят, ще спечелят, ще управляват. Ние до тогава ще строим, за да можете да си вземете заплатите, защото като дойдат – ще ви ги спрат, ще изхарчат еврофондовете, заплаши премиерът.

Попитан от журналисти дали случилото се има политически привкус, Борисов отговори: „Е, как да няма?! Нали всичките са учредители на политически партии, движения и то се вижда кой отива при тях. За мен това не е правилно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *