Премиерът Бойко Борисов използва присъствието на медиите в откритата част на правителственото заседание, за да коментира последните публикации на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

По-рано Божков публикува кореспонденция, за която твърди, че е между него и министър-председателя.

„Ето това е моето телефонче и от него не могат да се пращат есемеси на кирилица. Така че, ако някой твърди, че е получил есемес на кирилица от мен, това просто няма как да се случи. Аз на по-модерен телефон не мога да работя“, заяви премиерът в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

В кореспонденцията, изнесена от укриващия се в Дубай бивш хазартен бос, са замесени имената на двама футболисти и на бившия омбудсман Мая Манолова.

Футболистите са Илия Димитров, Атанас Кабов и общото между двамата е, че са футболисти на ‘Левски“ ,като и двамата играха под наем в отбора на „Витоша“ Бистрица. На 10 септември според кореспонденцията Мая Манолова е била при Васил Божков „за поддръжка“, но той отказал. Човекът, записан в телефона на Божков като „ВВ“, му благодари.

„Както една кака преди време беше казала, че по Viber съм я набрал. По Viber. Аз тогава не знаех и какво е Viber да ти кажа, Желязков , а моят телефон няма такива функции…“, каза още Борисов, визирайки скандала „Яневагейт“.

„Ако някой каже, че на кирилица съм му пратил SMS, няма как да се случи от това апаратче. А аз друго нямам. Така. С това се забавляваме“, обобщи министър-председателят и затвори темата.

Босът на „Нове холдинг“ все по-често въвлича премиера Борисов в атаките срещу властите, които му повдигнаха 18 обвинения и отнеха хазартните лицензи на лотарийните му компании.

На 5 юни Васил Божков внесе сигнал до прокуратурата, в който твърди, че за 3 г. е предал „60 млн. лв. на министър-председателя и финансовия министър Владислав Горанов“.

„Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взима пари от него, аз не знам. На мен нито една стотинка не ми е дал. Черпил ме е само една пура. Аз отговарям за себе си – към мен и към партията нито една стотинка няма“, обясни в отговор Бойко Борисов.

Божков подсили атаките си към управляващата партия ГЕРБ и към най-близкия кръг на премиера Бойко Борисов с въпроси за отношенията си с неговото пресаташе Севделина Арнаудова.

„Познавам Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината“, бе отговорът на Арнаудова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *