Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт, той трябва да бъде отстранен, заяви вицепремиерът Дончев

Министър-председателят Бойко Борисов ще уволни арестувания вчера зам.-министър на екологията Красимир Живков. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев пред БНР. Както е известно министърът на екологията и водите Емил Димитров заяви вчера, че той не може да уволни заместника си, защото това било прерогатив на премиера.

„Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт – той трябва да бъде отстранен. Щом има данни за извършени престъпления, били те и от висши държавни чиновници, трябва да бъдат взети мерки“, каза Дончев.

Запитан от чия квота е Живков в министерството на околната страна и водите, Дончев отговори, че не знае, но все пак категорично каза, че той не е „инсталиран от бизнеса като заместник-министър“, а е предложен от някоя от политическите сили. Обаче уточнии, че не знае точно от коя.

„Ако държавата оказва подкрепа на някой вид бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. предоставя се безвъзмездно финансиране, променя се законодателството, но друга държавна подкрепа не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана подкрепа“, коментира Дончев по повод съмненията за „съпорт“ от Живков за бизнеса с отпадъци.

Същевременно стана ясно, че вероятно днес ще бъдат повдигнати обвинения на шестимата задържани след акцията в Министерство на околната среда и водите. Все още не е ясно кои са задържаните, извън оповестения зам.-министърът Красимир Живков. За братя Бобокови се твърди, че са арестувани за 24 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *