Лионел Меси и Кристиано Роналдо може да не играят повече в мачове във Великобритания, ако има Брекзит. Те имат присъди за укриване на данъци в Испания и ако Великобритания напусне Европейския съюз, в сила на Острова ще влезе закон, който ще ги спре за мачове там. Това обясни адвокатът по имиграционните въпроси Андрю Озбърн.

„Ако си гражданин на ЕС с криминално обвинение, можеш да влизаш във Великобритания, ако не те смятат за заплаха за националната сигурност. Ако не си от ЕС и имаш присъда, дори и условна, нямаш право да влизаш. Има няколко много известни футболисти с обвинения и условни присъди за укриване на данъци. Те не трябваше да се притесняват, защото имат паспорти от държави в ЕС. Но след Брекзит може и да нямат право да влизат в страната. Това би довело до проблеми за мачове в Шампионската лига, а УЕФА трябва да реши дали да дава на Англия финали в евротурнирите, когато има шанс играчи да не могат да влязат в страната. Клубовете ще трябва да вземат мерки“, каза Озбърн.

Меси, който има испански паспорт, бе осъден на 21 месеца за укриване на данъци, а Роналдо на 23 месеца за същото. Брекзит ще засегне също играчи като Марсело, Диего Коста и Хамес Родригес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *