Пореден опит на кмета на София Васил Терзиев и на лидера на общинската група на ПП/ДБ/Спаси София Борис Бонев – Бонита да изберат председател на Столичния общински съвет явно ще завърши с неуспех. БСП поряза намеренията на Терзиев и на Бонев шефове на СОС на ротационен принцип да бъдат председателите на групите на БСП Иван Таков и на „Синя София“ проф. Вили Лилков, които да се сменят с Борис Бонев.

Общинските съветници от социалистическата партия разпространиха позиция, от която става ясно, че вчера са получили покана от Терзиев и Бонев за среща днес, на която обаче са решили да не се отзоват.

Ето част от позицията на групата на БСП:

В 17,10 часа вчера, 9 януари, на електронната поща на председателя на БСП – София и на нашата група в СОС Иван Таков беше получен мейл с покана от кмета Васил Терзиев и от председателя на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев за среща днес в 11,00 часа, на която да бъде обсъден техен „План за управление и реформи“ в Столична община. Този план ни беше изпратен заедно с поканата. В него те предлагат ротационно председателство на СОС за една година – трима председатели за по 4 месеца.

Няма да участваме в така организираната днес среща. Ние многократно сме заявявали нашата позиция и разбиране за това как трябва да функционира Столичният общински съвет пред колегите от ПП-ДБ-СС, както и пред останалите политически групи.

Всички те са наясно, че решенията в нашата партия не се взимат нито еднолично, нито от днес за утре. Затова няма как да участваме в среща, която е организирана от днес за утре и ни е изпратен документ в последния момент, в изработването на който ние не сме участвали. Ние отказваме да бъдем параван или универсално оправдание за неумелите управленски действия на представителите на ПП-ДБ и ГЕРБ в СОС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *