Жената, която живеела с бившия полицай, се оплакала във фондация от зверски тормоз

Жестоко домашно насилие се е разигравало дълго време във варненския апартамент, където в понеделник сутринта избухна взрив. За проблеми между пенсионирания полицай Веселин Димитров и жената, с която живеел, се разбра веднага след инцидента – спрямо него е била издадена ограничителна заповед от 6 януари. Днес обаче БНТ съобщи подробности за отношенията между двойката. „Жената не е можела да излиза от дома си поради нанесените травми. Става въпрос за спукани ребра, за сериозни наранявания. Става въпрос за над 20 години тормоз – физическо насилие, психически тормоз, заплахи – в това число и заплахи за убийство“, заяви Анна Николова от фондацията „SOS – семейства в риск“. Десет дни преди взрива 52-годишната жена е успяла тайно да се обади на телефона на организацията. След настаняването си в кризисен център разказала, че се страхувала и срамувала от ставащото в дома ѝ, затова никога не се е оплаквала в полицията.

Варненски сайт пък публикува изповед на Димитров за проблемите в дома им няколко дни преди взрива. В нея той твърди, че винаги е бил грижовен към околните. Журналистите, замесени по случайност в трагедията, са разпитани като свидетели.

Съседите не са подавали сигнали за домашно насилие. Пред медиите някои от тях обаче разказаха за неразбирателства между двойката пред медиите.

Междувременно продължават огледите на взривения блок. Има версия, че едното намерено тяло е на Димитров. Според домоуправителя другата жертва е съседка. ДНК експертизата, която ще установи самоличността на убитите, ще бъде готова едва след около седмица.

Рано сутринта вчера прокуратурата не потвърди ширещите се вчера версии за инцидента. Засега не е ясно дали работата на Димитров е осигурявала достъп до взривни вещества. „Първо е работил в охранителна полиция като охрана на обществен ред, а в последствие е бил криминален разузнавач. След това доста време е работил в една охранителна фирма“, заяви Даниел Пашов, шеф на варненската полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *