Бизнесменът призна, че Мая Манолова е ходила на среща с него да търси подкрепа, но твърди, че не й е помагал

Милиардерът Васил Божков, който се укрива в Дубай, след като срещу него бяха повдигнати 18 обвинения, публикува тази сутрин смс кореспондеция с абонат, който е записал в телефона си като „B.B.“. Подозира се, че това е премиерът Бойко Борисов.

От краткия откъс стават ясни две неща.

Първото е, че въпросният „B.B.“ е искал футболисти за елитния „Витоиша“ (Бистрица) от Васил Божков, който доскоро бе основен спонсор на Левски. Става въпрос за юношите Атанас Кабов и Илия Димитров, които миналата есен действително бяха преотстъпени от „сините“ на „бистришките тигри“. Общоизвестен факт е, че  министър-председателят поритва често за „Витоша“, дори е голмайстор на ветераните.

 

Другият интересен момент е разкритието на Божков, че при него е идвала Мая Манолова, неуспешен кандидат-кмет на София, настоящ лидер на гражданско движение „Изправи се“.

 

Мая Манолова идва за поддръжка. Отказал съм и“, е автентичният отговор от смс кореспондецията между Васил Божков и „B.B.“, след което му отговарят на латинеца с „blagodaria“.

Още преди седмица лидерът на НФСБ Валери Симеонов изрази съмнения, че част от 11-те млн.лева, за които Божков показа бележки, че е взел от касово от банка, са отишли за кампанията на Мая Манолова, тъй като тегленията съвпадали подозрително с първия и втория тур на местните избори в София.

 „Едни и същи лица се възпроизвеждат и си сменят местата. Като управление или опозиция. Времето им изтече!“, написа Божков във фейсбук профила си, след което анонсира, че утре ще даде конкретни предложения за бъдещия си политически проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *