Цончо Ганев и Деян Николов се хванали за гушите, замерят се с компромати помежду си

 

Хитър ход да държи верни хората си в партията е измислил Костадин Костадинов. Лидерът на „Възраждане” подклажда съперничество между депутатите и фаворитите си, за да ги държи верни и да контролира всеки от тях, научи „Уикенд”.

Подобно на владетелите, варненският вожд подклаждал войни между настоящите си любимци – верният Цончо Ганев и кандидат-кметът на София Деян Николов. Резултатът бил впечатляващ – двамата един през друг се борели кой да е по-верен и предан на каузите на русофилската партия, да е по-близо до Костадинов и да се счита за единствен фаворит. Проблемът бил, че вождът на „Възраждане” просто използвал схемата, за да научава всяка стъпка на своите хора, което обаче довело до абсурдни ситуации в партията.

Цончо Ганев, който всячески искал да уязви новия любимец Деян Николов, стигнал дотам, че измислил комичен компромат за младия кандидат-кмет, който снесъл до знанието и изумлението на Костадинов – а именно, че младият пловдивчанин с амбиции да управлява София, щял да се консултира с извънземни как точно да върти многомилионния град. Те, твърдял Ганев, от години съветвали младия депутат, който ги „срещнал” след няколко особено усилни години с купони по морето, придружени с определени вещества за стимул на ума. Всъщност, по думите на Цончо Ганев, това не била измислица, тъй като Николов коментирал как му говорят извънземните и със своя приятелка по време на случайна среща на летище в Германия, което пък му била признала тя.

Втрещен от наученото, Костадин Костадинов си помислил, че може тактиката му всеки от хората му да „снася” срещу съперника е стигнала прекомерно далеч, но не и когато чул какво Деян Николов имал да каже за Ганев. Двамата фаворити постоянно досаждали на лидера си с компромати, а според Николов уж верният Цончо всъщност кроял да го измести по влияние и да създаде свое лоби в партията.

Цончо Ганев действително става силна фигура във „Възраждане” и то не само когато плюе опонентите си в парламента, признават в партията. Дясна ръка на Костадин Костадинов, според Деян Николов, колегата му имал амбиции да се утвърди като пръв в партията, тъй като за разлика от Копейкин, в парламента Ганев е максимално активен и е един от най-острите езици на „Възраждане”. Лидерът на партията не повярвал на нито едно от двете безумия, които чул, но тактиката му работела – преструвайки се, че всеки един от клеветниците му е най-верен и близък, главатарят на „Възраждане“ разчитал нито един от двамата да не може да прави нищо тайно от него, за да държи здраво юздите на депутатите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *