Случаите на новозаразени намаляват до 23 за денонощието

Втора лекарка е починала внезапно в събота, след като преди това е била заразена и излекувана от новата коронавирусна инфекция. Тя е била служител в спешната медицинска помощ и преди време е била изписана от столичната болница „Св. Анна“ след два отрицателни теста, съобщи оперативният щаб. В последствие 61-годишната жена е пристигнал в много тежко състояние в “Александровска болница“ и е издъхнала.

Ръководителят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски разказва, че лекарката е била една от първите заразени и е лекувана в бившата Окръжна болница. След два отрицателни теста и подобряване на общото състояние тя е изписана и е пусната за домашно лечение. В събота внезапно е влошила състоянието си. Интубирана е, но не е успяла да стигне до интензивното.

В болницата е дала положителен резултат на първия тест, сега се чака потвърждение от нов PCR тест. Мутафчийски коментира в тази връзка проучвания на лекари от Хонконг и Италия, които показват наличие на вирусни частици в хора, които са били изписани от болница като излекувани.

“Това поставя под въпрос имунитета, който остава след това вируса“, коментира Мутафчийски.

В петък почина д-р Илиана Иванова на 43 години, която работеше в болницата в Сливен. Тя също е показала рязко влошаване след домашно лечение.

Общо установените заразени за последното денонощие са 23-ма, като общият брой нараства на 1611. Починалите за денонощието са трима, с което броят нараства на 72. Сред новозаразените има две деца във Видин на 10 и 11 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *