Първи обещания, приличащи повече на закани, отправи новоизбраният главен прокурор Иван Гешев след 10 –часовото му изслушване във ВСС вчера. Той даде кратка пресконференция, на която призна, е уморен. Не пропусна обаче да „захапе“ темата за протестите срещу него. Както и досега, той твърди, че врагове са му определени икономически и медийни кръгове. Знаел кои са, но нямало да коментира имената им. „Аз знам кои са, мисля, че имат право на мнение, но не могат да ми казват на мен как да постъпвам и кое е правилно и кое не. Правя констатация и това не значи, че не съм безпристрастен“, отсече Гешев.

Обясни още, че няма нищо общо с мургавите си фенове, които цял ден скандираха името му под прозорците на ВСС.  „Дали ми харесва или не е лично усещане, аз нямам представа кои са тези, които ме подкрепят, нямам отношение с тях, както и с тези, които не ме подкрепят. Единствената разграничителна линия е спазването на закона“, отговори Гешев на въпрос харесва ли му това, което се случва отвън.

Още днес сутринта ВСС ще изпрати на президента предложение да назначи Гешев за главен прокурор. Държавният глава не е обвързан със срок за произнасяне. Дори и да върне предложението за Гешев, кандидатурата отново ще бъде гласувана, обясни представляващият ВСС Боян Магдалинчев. При втори избор Радев не може да откаже указ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *