Най-добрият ни тенисист претърпя пета поредна загуба и втора за тази година от германеца

Григор Димитров бе разгромен с 6:2, 6:2 само за час и 11 минути от Александър Зверев на старта на „Мастърс“ турнира в Синсинати (САЩ, $7 665 215).

Това бе пета поредна загуба на най-добрия ни тенисист от изиграните общо шест мача с германеца. Само тази година Григор (№19 в света) пада за втори път от 17-ия Зверев (преди това отстъпи на „Ролан Гарос“ с 1:6, 4:6, 3:6). Единствената победа на Димитров бе в първия им мач въобще – през 2014-а на турнира в Базел, когато направи обрат – 2:6, 6:4, 6:2.

Днес, в битката между шампиона в Синсинати от 2021 г. и шампиона от 2017-а, Зверев проби още в първия сервис гейм на българина, а след това направи това още веднъж при 4:2, за да затвори бързо началния сет. Сценарият се повтори и във втората част – ранен пробив на Зверев, последван от още един, за да приключи мача с два поредни аса след общо час и 11 минути на корта.

Германецът, който спечели титлата на този турнир преди две години, бе много по-стабилен на сервис (67% вкарани първи подавания срещу 49% на Димитров и 8 аса срещу нито един), направи едва една двойна грешка срещу осем на българина и спечели 69% от разиграванията при вкаран втори сервис при само 25% на Григор. В допълнение Зверев спаси двете точки за пробив, открили се пред Димитров, а същевременно спечели 4 от 8 – по две във всеки сет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *