„Няма как да не отбележа и моето мнение, и на моите колеги за безспорната личност на главния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той притежава. Богатство е за всяка държава да използва този потенциал пълноценно и КПКОНПИ е мястото, където този потенциал може да се развие“.

Това каза депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод решението на управляващата коалиция да издигне настоящия главен прокурор с изтичащ мандат Сотир Цацатров за шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Въпреки изключително ласкавото изказване, Хамид твърди, че движението още не е решило кого ще подкрепи за поста – Цацаров или издигнатия от „Воля“ Симеон Найденов.

„Парламентарната група на ДПС не е обсъждала постъпилите две кандидатури за заемане на поста председател на КПКОНПИ. След като те внесат своите концепции, ние ще се съберем и ще дискутираме концепциите на двамата кандидати“, каза още той.

Симеонов: „Обединени патриоти“ още не е подкрепила кандидатурата официално

По-рано в сряда лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че кандидатурата на Цацаров не е съгласувана с НФСБ и съответно не е подкрепена официално от „Обединени патриоти“.

„Вчера не беше правилно представена новината, свързана с брифинга за издигането на неговата кандидатура. Въпросът за избирането на г-н Цацаров не е обсъждан в НФСБ, нито в групата. Повечето медии го бяха представили като съвместна обща кандидатура на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Отделни хора има от „Обединени патриоти“, вие ги видяхте, но няма общо решение на групата“, добави Симеонов.

Той обясни, че в четвъртък депутатите от ОП ще се срещнат с Цацаров и след това ще решат дали да го подкрепят. „Мисля, че така е редно“, добави лидерът на НФСБ

Емил Димитров-Ревизоро, който присъства при представянето на кандидатурата на Цацаров, обясни, че е тогава е представил личната си позиция, а не тази на „патриотичната“ коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *