Христо Иванов е отстъпил всякакви лидерски функции в ПП-ДБ на Кирил Петков и генерал Атанас Атанасов срещу обещанието да бъде пратен депутат в Брюксел след 8 месеца, научи „Галерия“. Тогава са изборите за Европейски парламент, които да сложат край на мъките на елита в просташка България.

На този мерак се дължи и меката линия, която създателят на „Да, България“ следва в последните месеци – избягва да се конфронтира остро с когото и да било и се старае да звучи консенсусно по всички въпроси.

Иванов има уверенията, че ще е първи или втори в листата на ПП-ДБ, ако двете коалиции още са заедно. Това означава гарантирано избиране за сладката длъжност. Така Христо Иванов искал да се оттегли елегантно от действителната политика, както преди време хитро, го направи опонентът му Сергей Станишев.

За решението натежало мнението на съпругата на юриста – Йорданка. Самата тя работи в белгийската столица като адвокат в структурите на Европейския парламент. Двамата декларираха официално и жилище от 75 квадрата в Брюксел плюс гараж към него от 16 кв. м. Нищо чудно семейство Иванови да са решили да се преместят изцяло в сърцето на ЕС заедно с двете си деца

Точно като Станишеви, които възпитават децата си в Брюксел, макар Моника да отскача често в София заради медийния си бизнес

Заявките в лагера на ПП-ДБ за кариера в Брюксел обаче не са една и две. От „Демократична България“ се цитира усилено името на рошавия Манол Пейков. Според слухове това било цената да отстъпи битката за кметския стол в Пловдив на Ивайло Старибратов.

Още по-жестока е битката при „Продължаваме промяната“ – тук се боричкат Калина Константинова, но и варненският тартор на ПП-тата Даниел Лорер, побутван от властната си съпруга Виолета.

За място в белгийската столица се оглеждала и врачанката Деница Симеонова, родила хита „Просто Киро“.

Симпатичната дупетатка се интересува и без това повече от европейски теми, отколкото от нравите в родния й Северозапад.

Както вече съобщихме, за предварително обещани места вече се чува в ГЕРБ-СДС. На избираема позиция за Европарламента ще бъде поставен и Антон Хекимян, ако не успее да спечели изборите за София. Победа, която засега изглежда почти невероятна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *