Поводът? Изказване на Тошко Йорданов от трибуната, според когото Христо Иванов и партията му са  в коалиция с ДПС въпреки гаранциите, че ще направят „санитарен кордон” за кръга на Доган

Критично изказване на Тошко Йорданов, насочено към Христо Иванов от ДБ от трибуната на Народното събрание, възпламени скандал между стоящите на първия ред в залата Делян Пеевски от ДПС и Костадин Костадинов от „Възраждане”. Повод за виковете извън протокола бе коментар на Йорданов за събития преди 3 години. Нещо като къде го удряш, къде се пука.

„Вие се кълняхте, че ще направите „санитарен кордон” около ДПС да не стигнат до властта. Това явно е означавало, че след 3 години вие ще сте техен коалиционен партньор. Да си знаят хората”, завърши изказването си Тошко Йорданов от ИТН. Той слезе от трибуната и бе посрещнат от Делян Пеевски, който викаше „Айде. Айде, марш! Продължавай нататъка!”. На трибуната за дуплика трябваше да се качи Явор Божанков – „острието“ на ПП-ДБ, но за огромно съжаление трябваше да изчакаме около 2 минути преди да чуем неговите изказвания.

Защото седящият на около 4 метра от Пеевски Костадин Костадинов се намеси в защита на Тошко Йорданов.

„Как ще му викаш така, бе?! Няма да му викаш!”, претендираше той. Двамата размениха реплики на висок тон с езика на пиацата, докато седящия точно между тях Бойко Борисов изследваше архитектурата на тавана, леко подсмихвайки се – като умряла лисица.

„Къв си ти, бе?”, викаше Пеевски, докато Костадинов го приканваше: „Я малко по-културно са дръж, бе. Къде са намираш?!” Заключителните думи отправи Пеевски към „Възраждане”: „Продажни мишоци”, след което Костадинов захвърли показно телефона си на депутатската банка.

Тази сцена, която макар и кратка, показа манталитета на представителната извадка на народа, но бе прекъсната от председателя на Народното събрание Росен Желязков, който с нормален тон призова залата: „Колеги, хайде да продължим работата”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *