Жената до главния прокурор Иван Гешев е направила впечатляваща кариера от танцьорка на пилон до адвокат, като пътьом е работила за лидер на организирана престъпна група, установи проверка на Биволъ. Тя се прочу и с имотните врътки за придобиване на рекордно евтин апартамент от прокурорския свидетел Ваклин.

Това пишат в общирен материал „Биволъ“.

Според разследването им Детелина Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт Боровец, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според публикациите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейския участък, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. Св Троица, докато момичетата са в дома му. Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.

Следовател по делото срещу Галев е Иван Гешев, който тогава работи в трета следствена служба. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца, изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото. Както най-често се случва с делата, водени от Гешев, обвиняемият е оправдан.

По това време Гешев и Галев са засичани от свидетели няколко пъти заедно в заведения, в които самоковецът е чест посетител. Юрий Галев завърши земния си път застрелян със седем куршума през 2012 г.

Вижте цялото разследване ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *