И Резовска река излезе от коритото си

Четири са жертвите на наводнението в Царево. Намерено е тялото на 30-годишната дъщеря на съдия Мария Москова, съобщи БНТ в 18.30 часа, позовавайки се на МВР и кмета на общината Георги Лапчев. То е извадено от водата от катер на „Гранична полиция“.

По-рано през деня се разбра, че Москова също е сред загиналите, двете с дъщеря й д-р Даниела Йорданова бяха завлечени заедно с автомобила им от приливната вълна. Другите загинали са мъже, единият е работил на къщата на Москова и Йорданова. Също така един от мъжете е бил в автомобила им, а вторият според свидетели е опитвал да се измъкне пеш. Според данните драмата се развива по едно и също време, все на срутилия се мост между Василико и Царево, където загиват всички.

Възможно е информацията по подробностите на трагедията да претърпи промяна в следващите часове. Разбираемо поради трудностите, тя все още е непълна.

 

Няма сигнали за още изчезнали хора. Издирванията се прекратяват.

В Царево днес е Ден на траур.

Ето още от МВР, с оглед на придвижването в района:

След компрометирането на моста на къмпинг „Нестинарка“ днес по обед, се минава по алтернативен маршрут между Ахтопол и Царево: Ахтопол – Варвара – Бродилово – местността Калинче – Изгрев – Царево. Алтернативният път ще се ползва от пътуващите от Ахтопол на север, а после към Ахтопол. Има служители, които съдействат. Възстановена е проходимостта на моста на Синеморец, така че намиращите се там и в Резово могат да предприемат изтегляне в северна посока.

Ето и информация от правителствената пресслужба, оповестена около 18.30 часа:

Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което ще се изгради на пътя Царево – Ахтопол. Работи се по възстановяване и на моста в Царево, чрез закаляване и запълване на дупката със скална маса, за да може да се пусне движение на леки автомобили по него. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението. По пътя Царево – Малко Търново, след с. Изгрев, движението се ограничава в една лента. По съоръжението на р. Караагач, между Китен и Царево, се въвежда временна организация и движение в една лента. Пробите от водата от язовир “Ясна поляна” вече са в норма. Работи се по изпомпване на водата от Пречиствателна станция “Царево” – тя е най-пострадала, след което съвместно с EVN ще се извърши ремонт на ел. съоръжения. Токът в Арапя е пуснат. Министерството на отбраната остава в готовност за оказване на помощ и включване на военнослужещи и високопроходима техника, както и за осъществяване на логистика за транспорт на хора и товари.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *