За четвърти ден десетки хиляди граждани в София и други градове в страната излизат на протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Tази вечер демонстрациите протичат спокойно. Протестиращите скандират: „Гешев е позор“, „Оставка“.

В столицата протестът започна в 17 ч., а час и половина по-късно хората спряха движението на площад „Независимост“. След сблъсъците в петък, сега протестиращите разказват, че не ги допускат до сборния пункт пред президентството с бира.

Този път шествието не тръгна по обичайното трасе – по бул. „Цар Освободител“ към Народното събрание и „Орлов мост“. Вместно това демонстрантите потеглиха от площад „Независимост“ по бул. „Дондуков“, а после завиха по ул. „Георги С. Раковски“. Чак след това се отправиха към Народното събрание, където се спряха за кратко.

Малко преди 20:00 протестът стигна до „Орлов мост“, а оттам зави по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Протести има и във Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и Габрово.

Демонстрацията в София отново е под надслов „Да защитим демокрацията от ботушите на властта“, а организатори са „отровното трио“ проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Началната точка на протеста пак е пред президентството.

Българи, които живеят извън страната, също излязоха на протест срещу правителството. Демонстрации имаше във Великобритания и Чехия.

В Лондон демонстрацията се проведе пред българското посолство. Протестът им бе под надслов: „Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията – веднъж и завинаги! Заедно – за по-добро бъдеще!“ . Събраха се над 30 души, съобщи бТВ.

Българи в Чехия също протестират в неделя. „Много хора ще кажат, че сме смешни и сме малко. Вие сте смешни, вие, които си стоите вкъщи“, каза един от протестиращите там в живо излъчване във Фейсбук.

„Тръгнете си с добро, тръгнете си сега. Не проливайте кръвта на младите хора в София“, каза друга протестираща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *