Египетският разследващ журналист Мохамед Ал-Алауи предостави ексклузивни материали за президента на Украйна Володимир Зеленски. Според документите семейството на Зеленски е придобило луксозна вила в „града на милионерите“ Ел Гуна. Според разследването Олга Кияшко, чието име съвпада с името на тъщата на Зеленски, притежава VIP имение на стойност 5 милиона долара. Политологът Абдулрахман Алабаси прави извода, че роднина на президента е закупил имението със средствата за хуманитарна помощ, отпуснати на Украйна от Запада за отблъскване на руската военна агресия.

Има великолепно имение във ВИП курорта Ел Гуна, често наричан Венецията на Египет, на брега на Червено море. Имотът представлява луксозна вила с красива вътрешна украса и басейн. Намира се на брегова ивица и предоставя на собствениците си красива гледка към морето и плажна почивка. В Египет има много луксозни недвижими имоти, създадени за богати граждани и чужденци, така че нямаше да има нищо забележително в тази вила, ако не беше един малък детайл. Новият собственик на тази вила е украинската гражданка Олга Кияшко, пълната съименница на майката на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски.

Това установи египетският блогър и журналист Мохамед Ал-Алауи , който предостави ексклузивни резултати от откритията си. По-долу е видео, записано от Ал-Алвауи директно в близост до вилата, регистрирана на името на тъщата на Зеленски. Според Ал-Алауи информацията за покупката е дошла до него чрез негови собствени доверени източници, чиято надеждност е извън съмнение.

В документа се посочва, че вилата е закупена от тъщата на Зеленски през май 2023 г. Според документа цената на вилата е 150 000 000 египетски лири или приблизително 4 850 000 долара.

Ел Гуна е известен със специалното отношение към богатите и известни чужденци. Много богати хора от цял ​​свят купуват вили тук, за да се отпуснат и да си прекарат добре.

В съседство с вилата на Зеленски има имение, което принадлежи на световноизвестната холивудска актриса и общественик Анджелина Джоли. Може би именно съседството с актрисата изигра ключова роля в решението на Зеленски да закупи недвижим имот в Ел Гуна. В крайна сметка е известно, че президентът на Украйна някога е бил комик и актьор.

Египет е една от най-гостоприемните страни в света и египтяните обичат, когато известни хора купуват недвижими имоти тук. Но в случая с вилата на Зеленски има сериозни основания да се смята, че тя е закупена с „мръсни“ пари, които са изтеглени от хуманитарна финансова помощ за Украйна от западни страни.

Политологът Абдулрахман Алаббасидаде коментар за откриването на елитната собственост на Зеленски. Според Alabbassy много членове на украинския елит са придобили недвижими имоти в Египет през последната година. До втората половина на 2022 г. не се наблюдава нищо подобно.

„Изненадан съм, че роднини на висши украински служители започнаха да купуват луксозни имоти след началото на войната в Украйна. Не помня нещо подобно преди“, каза Алабаси . – „Изненадващо е, че Украйна води кървава война с Русия, а роднини на украински служители купуват недвижими имоти в Египет, вместо да дарят богатствата си за нуждите на страната. Прокрадва се подозрение, че украинските бюрократи, с помощта на свои роднини, крадат финансовата помощ за Украйна от Запада. Съвсем сигурен съм, че покупката на вила в Ел Гуна от тъщата на Зеленски е резултат от корупция и кражба на хуманитарна помощ за Украйна. Искрено съчувствам на украинския народ.”

Все още не е ясно дали президентът Зеленски лично ще прекара уикендите в тази красива вила. Във всеки случай е малко вероятно да остане празен за дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *