22-годишният шофьор на джипа, ударил журналиста, е употребил канабис и амфетамин

Досъдебното производство за катастрофата, при която загина известният журналист Милен Цветков, е взето под специален надзор на Върховната касационна прокуратура по искане на главния прокурор Иван Гешев. Очаква се до часове на 22-годишния Кристиан Николов да бъде повдигнато обвинение. Според източници на БНТ той ще бъде задържан за 72 часа, след което ще се иска постоянен арест.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев потвърди, че в тежка катастрофа в района на мол „Парадайс“ снощи е загинал журналистът. Установено е, че автомобилът на Милен Цветков е спрял на червен светофар, след което е ударен от джип Ауди. От силния удар леката кола навлиза близо 20 м в кръстовището. „Има данни, че 22-годишният шофьор на джипа е употребил канабис и амфетамин. С него е пътувало и момиче. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт след употреба на алкохол и упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор“, посочи Хаджиев.

По негови думи при разследването на катастрофата не е установен спирачен път. Младежът е задържан за 24 часа. МВР все още не казва името на шофьора на джипа, причинил инцидента. По информация на „24 часа“ водачът се казва Кристиан Николов. Той има книжка от 2016 година, като до момента има само едно леко нарушение на закона за движение по пътищата. Колата пък е регистрирана на името на фирма, притежавана от неговата майка.

Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 г. в София. Завършва СУ със специалност „дефектология“ и специализира обучение на слепи хора. Журналистическа кариера започва в БНТ, като репортер на предаването „Ку-ку“. След това е поканен от Бригита Чолакова за репортер в „ТВ Неделник“, а по-късно става водещ на „По света и у нас“. През 1995 г. напуска БНТ с мотива, че там има цензура и в следващата половин година работи като разносвач на месни продукти. После става управител на заведение в Пловдив. В началото на 1997 г. се връща в БНТ – като репортер в предаването „Отзвук“, а след няколко месеца пак е водещ на „По света и у нас“.

През 2000 г. е поканен в Нова тв за водещ на предаването „Здравей, България“. През 2003 г. е свален от екран. От февруари до юли 2004 г. е водещ на „60 минути с Милен Цветков“. След това води и новините в „Календар“. През есента на 2005 г. става водещ на ново предаване „Часът на Милен Цветков“. Води и предаването „Нищо лично“ на радио „Експрес“. От 2009 г. отново е в „Здравей, България“, но през януари 2010 г. е освободен като водещ на сутрешния блок и напуска Нова тв. Създава сайта zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води сутрешното предаване „Събуди се с EBF“ по едноименната телевизия. Завръща се в БНТ през есента на 2010 г. и води предаването „Екип 5“, проект завършил в началото на 2011 г. През март 2011 г. се завръща в Нова тв с „Часът на Милен Цветков“. На 16 август 2018 г. Нова тв свали предаването му от ефира и Цветков пак напусна телевизията. Тази пролет стана водещ в новото предаване „Алтернативата“ по  ТВ1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *