Бившият кмет на Варна разтури брака си с Велислава заради пиянство и системни изневери

Бившият кмет на Варна Иван Портних се е развел след титаничен скандал със съпругата си Велислава през зимата на 2021 г., но близо две години е крил разтурения си брак, за да не попречи пикантната лична история на предизборната му кампания за четвърти кметски мандат. На отминалите местни избори Портних загуби драматично балотажа от кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Благомир Коцев, така че вече може да официализира раздялата със своята половинка.

Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“ от морската столица, тайният развод на Иван Портних със съпругата му Велислава след 18-годишен брачен живот е бил предшестван от жестоки семейни скандали и низ от изневери от страна на вече бившия варненски кмет. Упорито се мълви, че през лятото на 2021 г. Портних е бил

хванат на калъп с любовница

от съпругата си, която още на следващия ден се изнесла от семейния дом заедно с двете им деца – Николай и Карла.
Няколко месеца по-късно – през ноември 2021 г., Иван Портних и Велислава се развеждат по взаимно съгласие. Бракът им е разтурен от съда в Девня, за да не стане достояние на медиите. Според решението на съда, между съпрузите е „постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод, без съдът да издирва мотивите им за прекратяване на брака“. Попечителските права на двете им деца са дадени и на двамата съпрузи, като нито Портних, нито Велислава предявяват имуществени претенции един към друг.
Приближени до Иван Портних споделят, че цели 2 години преди да се стигне до развода, бившия варненски градоначалник имал поставен ултиматум от жена си да прекрати алкохолните си запои.

Разправят, че Портних изпивал по бутилка водка всеки ден, а враговете му дори подхвърлят, че ексградоначаникът на Варна имал проблеми и с наркотични субстанции. Търпението на красивата Велислава към пороците на мъжа й се изчерпало и след множество мимолетни интимни похождения на Портних. Твърди се, че той бил част от постоянното присъствие в популярен стриптийз клуб в морската столица, като почти всяка нощ се оттеглял в стая за отдих с някоя от украинските еротични танцьорки и въоръжен с неизменната бутилка водка. „Семейният живот на Велислава с Иван Портних се превърна в ад през последните години от съвместното им съжителство – той се прибираше порядъчно почерпен в ранни зори в дома си, а на всичкото отгоре устройваше и пиянски скандали на жена си. В крайна сметка очакваното се случи и двамата се разведоха, като все пак успяха да запазят дълго време раздялата си в тайна, за да не удари развода по и без това силно разклатения имидж на Иван Портних във Варна“, коментират в морската столица.

Портних и бившата му съпруга Велислава се ожениха на 7 септември 2003 г., като мнозина свързват политическия възход на бившия варненски кмет с тъста му Красимир Маринов. Бащата на Велислава беше дългогодишен шеф на ВиК-Варна, а чрез търговското дружество „Метан груп“ снабдяваше с гориво цялата варненска община. Някои оценяват богатството на бившия тъст на Иван Портних на над 10 млн. лв. Към днешна дата Портних е смразен както с доскорошната си съпруга, така и с нейния баща.

Във Варна и до днес мълвят, че в първите месеци след тайния развод на Иван Портних, той още повече залитнал към алкохола и забранените субстанции и почти не влизал в кметския кабинет. От дупката го измъкнала красивата 35-годишна балерина Даниела, която също е богаташка дъщеря. От няколко месеца Иван Портних живее на семейни начала с новата си изгора, като според някои двамата дори са се сгодили. Новата половинка на Портних има дете от предишна връзка.

Въпреки тежкия развод на Иван Портних и нестихващото напрежение между него и бившата му съпруга Велислава, сваленият кмет на Варна дава мило и драго за двете си деца Николай и Карла. Тази есен големият син на Иван Портних замина да учи в най-скъпото училище в света – швейцарския институт „Ле Розе“, където годишната такса за обучение започва от 300 000 лева и достига до 500 бона. Възпитаниците на швейцарското школо се обучават в два кампуса – през зимата усвояват знания във ВИП курорта Гщаад, а през пролетта се местят в базата на училището на брега на Женевското езеро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *