Депутати от всички партии в ПП-ДБ са възмутени, от опечената сделка за нов председател на парламента. На 99 процента това ще е генерал Атанас Атанасов от ДСБ, нищо, че мястото беше пазено за Никола Минчев още при създаването на сглобката. Кирил Петков обаче е обещал поста на Атанасов като компенсация за мястото на конституционен съдия, което не му беше дадено. Генералът напираше със страшна сила за КС.

В замяна на сгазеното обещание да смени Росен Желязков, на Минчев е предложено първото място в листата за европейските избори след няколко месеца. Според политици в евровота ще има доста мераклии от ПП-ДБ, чиито апетити за управление са останалини неудовлетворени. Но с челното място, обещано на Минчев, юристът със сигурност ще стане депутат в Брюксел. Минчев, който е най-харесваното лице на „Промяната“, предпочитал да ce върне на стария си пост – шеф на Народното събрание.

Минчев отново ще трябва да спасява партийната чест, като направи компромис. В интерес на истината ПП-ДБ поне някой процент отгоре на европейските избори, тъй като юристът е в пъти по-харесван от други споменавани имена като тези на Христо Иванов или Даниел Лорер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *