Палестинският министър на здравеопазването Мей Кайле призова международната общност да не пренебрегва докладите или да мълчи за израелските военни престъпления в ивицата Газа

Това съобщи палестинската информационна агенция WAFA, цитирана от ТАСС

Кайле призова за международно разследване на съобщенията, че израелските военни са погребали палестинци живи в двора на болницата „Камал Адуан“. Според нея наличните доказателства, базирани на разкази на очевидци, медицински екипи и съобщения в медиите, показват, че израелските военни са погребали живи няколко палестинци, които са били видени живи преди болница „Камал Адуан“ да бъде обсадена от израелски танкове.

Кейл призова международната общност да предприеме сериозни мерки за изясняване на подробностите около тази трагедия и да не пренебрегва други съобщения за военни престъпления в Газа.

Министърът също така твърди, че израелските военни умишлено са експулсирали ранените от болницата „Камал Адуан“ навън, при изключително студено време и нападнали медицинския персонал, създавайки сериозна заплаха за живота на пациентите.

Според Кейл израелската армия е унищожила южната част на болницата и са попречили евакуацията на 12 бебета, които са били в кувьози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *