Пионки на Антон снимат колегите си папарашки в нюзрума

 

Масова истерия и тежка параноя е обхванала всички служители на Би Ти Ви. След гръмовното напускане на Антон Хекимян преди десет дни, за което информирани са били само от най-близкото му обкръжение в телевизията, шокът още е голям, а колегите на новия политик са силно разединени.

На голяма планьорка в края на миналата седмица, на която са присъствали от изпълнителен директор и висше ръководство, до стажанти, а ухо са надавали дори чистачките в медията, е станало ясно, че стратегията на телевизията е да се раграничи максимално от действията на кандидата за кмет. Част от журналистите са възприели подхода да се правят, че нищо кой знае какво не се е случило, но има и такива, които са започнали да дават конкретни примери пред началниците си със свалени от Антон теми – като интервю с Иван Костов, което не е видяло бял свят, както и потулване на разследване със злоупотреби в болница „Пирогов“. Една от продуцентките на предавания дори е изпаднала в нервна криза и истерично е повтаряла: „Какво се правите, че Антон не ви е нареждал точно кои политики трябва да спазвате?“.

Междувременно журналист от нюзрюма успя да нагнети напрежението, като засне папарашки свои колеги как си говорят с опонента на Хекимян – Васил Терзиев, след негово интервю в предаването „Лице в лице“, на път за изхода на на телевизията. Една съвсем чрезвичайна ситуация, в която повечето гости на предавания попадат – да поздравят или да се заприказват пътьом, беше представена умишлено като необичайна, а подмолното фотографиране доведе до още по-тягостна атмосфера в медията. Според някои, автор на фотосите е Петър Нанев, който преди време напусна медиата, за да работи като пиар на здравния министър в правителството на Бойко Борисов – д-р Костадин Ангелов, негов приятел от години. Нанев тихомълком се върна в Би Ти Ви с протекциите на Хекимян.

Ударът, който бившият вече шеф на новините нанесе на телевизията, в която прекара близо 20 години от живота си, е голям. Как неговата лоялност ще се възприеме в редиците на партията, която го номинира, предстои да стане ясно скоро.

Жоро Милков от БНТ е бил фаворитът на Бойко за кмет

След дълъг размисъл култовият журналист отказал на ГЕРБ и отворил пътеката за колегата си Хекимян.

Списъкът на Бойко Борисов от 6-7 имена за кандидат-кмет на София е бил оглавен от известния журналист и тв водещ Георги Милков, твърди популярния сайт Lupa.bg, позовавайки се на свои източници от ГЕРБ. Русокосият видинчанин обаче в крайна сметка е отказал след дълъг размисъл и по тази причина в последния момент в ЦИК цъфна Антон Хекимян. Самият Милков обаче отрече да е бил канен за кандидат-кмет на столицата.

Интересен факт е, че Жоро Милков никога не е минавал за близък до ГЕРБ журналист. Нещо повече – в серия от публикации преди години той напоително разказваше за общия бизнес на Бойко Борисов с емблематични лица от групировката СИК. Милков има зад гърба си изключително разнообразна кариера в медиите.

Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 1994 г., започва работа във в. „24 часа“, където работи и до днес, а негово дело са някои от най-интересните текстове в ежедневника. През 2000 г. заминава като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Отразява казуса до края му през 2007 г. Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003 – 2004). През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров (2007 – 2008), след което се посвещава на Западна Сахара и конфликта там (2009 – 2010). През 2013 г. участва и печели риалити формата на Би Ти Ви – „Африка: Звездите сигурно са полудели“, който се снима в Замбия и Ботсвана.

Георги Милков беше водещ на телевизионното предаване „Плюс това“ по БНТ1 (2015 – 2018), а от 2020 г. е водещ в „Религията днес“ по наионалната медиа. Там той замени Горан Благоев, който пък стана част от партията на вечния втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *