Когато някой си позволи гениално умотворение в ГЕРБ, то вероятно първо се е „родило“ в главата на лидера на партията Бойко Борисов. Такъв се оказва случаят с коментара на Десислава Атанасова, който Ви показахме по-рано днес. И ако той бе меко казано притеснителен за демокрацията в България, но все пак идва от един редови депутат, то много по-смущаващо е, че публично го повтори и премиерът Бойко Борисов. Той сравни изборът на председател на партия с този на главен прокурор в България. Борисов сравни избора на Иван Гешев с този на Доналд Туск за председател на Европейската народна партия (ЕНП). Може би следващата стъпка е Иван Гешев да получи членска карта на управляващата партия.

Той коментира избора на нов главен прокурор от Загреб, където се провежда форума на ЕНП за избор на нов лидер и на негови заместници.

„Доналд Туск беше единствен кандидат пък нямаше протести, може да ми препишете на мен, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат”, заяви Борисов.

Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува и прегласува единствената кандидатура на Иван Гешев за главен прокурор. До прегласуване се стигна, след като президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначаването на новоизбрания главен прокурор. Мотивът беше, че не е имало реално състезание за поста. И двете гласувания бяха съпроводени от протести срещу и в подкрепа на единствения кандидат за поста. Държавният глава вече е длъжен да подпише указ за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, но все още не го е направил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *