Съпредседател на ПП-ДБ Атанас Атанасов разкри пред медиите как са осветени български разузнавачи. Изявлението му в парламента бе продължение на твърденията му за пробив в националната сигурност през Държавна агенция „Разузнаване“.

Самият Атанасов определи случая като донякъде хумористичен.“То е смешно, но по този начин са осветени служители от разузнаването, което е тежък скандал и пробив“, смята Атанасов.

За какво става въпрос?

Атанасов обясни, че става въпрос за обществена поръчка, свързана с ваучери за храна, предназначени за служителите на Държавна агенция „Разузнаване“. Проблемът е в това, че върху ваучерите било изписано „Държавна агенция „Разузнаване“, което на практика ги разкрива в магазина.

„По принцип законът дава възможност освен ваучери като алтернатива да се дават пари. Да се чудиш тези от разузнаването как може да не използват тази възможност. Нямам представа“, коментира Атанасов.

ДАНС е замела нещата под килима според АтанасовАтанасов обърна внимание, че по повод казуса има подаден сигнал в прокуратурата, която е възложила на ДАНС да провери случая, но тя е излязла само с обяснение.  „ДАНС е прикривала това, което са свършили в ДАР. Сега след проверка на Апелативната прокуратура е върнато отново разследването в градската прокуратура“, заяви Атанасов.

Според него след като бъде извършена задълбочена проверка, трябва да се образува досъдебно производство за длъжностно престъпление за лицата в ДАР, които са го допуснали.  „От друга страна трябва също така успоредно да се разследва защо при първата проверка ДАНС е прикрила този пробив“, смята Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *