Кандидатурата на Константин Бачийски за кмет на Бургас, предизвика напрежение в дясната коалиция.

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ определи в събота номинацията на Бачийски, но днес вече има брожение от коалиционния партньор „Демократична България“. Възмутени симпатизанти на ПП също реагираха в социалните мрежи и се обърнаха към депутати от обединението с въпроса как са допуснали подобна кандидатура.

В отговор депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев отбеляза, че Бачийски не е кандидатура на „Да, България“, ДСБ, „Зелено движение“, а само на „Продължаваме промяната“

„А имаме отличен кандидат – Димитър Найденов“, добавя Мирчев. До момента обаче ДБ не е номинирал официално Димитър Найденов.

На практика Бургас е първият град, в който е възможно ПП и ДБ да имат отделни кандидатури за кмет на общината.

Бачийски всъщност не е от ПП, а е лидер на партия “Средноевропейска класа”. Той даде регистрацията на партия СЕК, за да може новоучредената партия “Промяната продължава” да участва в парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Десните в София го обвиняват, че по време на първия ЛГБТ Прайд в Бургас през 2021 г., Бачийски е сред организаторите на „контрапротест“, заедно с „Възраждане“ и местни патриотични организации.

Освен това Бачийски демонстрира, че повече споделя идеологията на „Възраждане“ по отношение на Русия, отколкото тази на ПП. През 2022 г. той гласува „въздържал се“ за нови санкции срещу Русия заради войната в Украйна. По неговите думи, „защото работи за българския държавен интерес“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *