Сега е ред на партията на Борисов да направи правителство, смята експремиерът

От „Продължаваме промяната“ признаха изборната победа на ГЕРБ-СДС и призоваха Бойко Борисов и хората му да направят правителство.

„Те носят огромна отговорност“, посочи съпредседателят на ПП Кирил Петков на импровизиран брифинг на площада край „Александър Невски“. Той напомни, че ПП е направила управляваща коалиция със сравнително същия брой депутати, какъвто се очаква да има ГЕРБ-СДС. „Сега е техният ред те да направят коалицията. Народът им даде мандата“, допълни бившият премиер.

„Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена от ПП“, зарече се той. И добави, че „ние няма да си накърним ценностната система“.

Асен Василев – другият съпредседател на ПП, направо насърчи споменатите две формации към управленски съюз. „Ние ясно казваме, че сме загубили изборите. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да направят коалиция и да управляват страната“, заяви бившият финансов министър. Той дори пожела успех на Борисов в тази задача. „Ако ние нямаме стабилно правителство, всички българи ще страдаме, независимо кой за кого е гласувал“, изтъкна Василев.

На журналистически въпрос дали не трябваше „Промяната“ да се коалира за изборите с „Демократична България“ Василев категорично отговори: „Не.“

За бъдещата им работа в парламента Петков обяви, че депутатите на ПП ще бъдат „опозиция, която ще следи дали всеки лев на данъкоплатеца е изхарчен по правилния начин, дали всички политики имат добавена стойност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *