Кметът на Перник Станислав Владимиров обвини ГЕРБ за вдигането на заплатата си от 2800 лв. на 5070 лв. „Предложих на Общинския съвет заплатата ми да се вдигне с много по-малка сума от гласуваната“, каза Владимиров пред бТВ.

Тази седмица се разбра, че възнаграждението му се увеличава заради новите правила, приети през 2019 г., за определяне на кметските заплати, които се обвързват с министерските възнаграждения.

„Вкарах докладна за 4200 лв. бруто, което щеше да е около 3700 лв.. Повишението щеше да е с около 1000 лв. Общинският съвет обаче реши друго, мнозинството е от ГЕРБ. Общинските съветници ще вземат около 4800 лв. за два работни дни в месеца“, обясни Владимиров.

Той допълни, че доходите му преди да стане кмет са били значително по-високи, защото бе депутат от левицата.

Владимиров каза, че през седмицата са се появили много спекулации около заплатата му. „За последните месеци ГЕРБ-Перник успяха да родят тази новина, информацията беше фалшива – и за размера на възнаграждението ми, и за това как е влязла докладната в Общинския съвет“, посочи той.

И се оплака, че опозицията в Перник не е участвала по никакъв начин в решаването на водната криза и разпространението на COVID-19.

През ноември м.г. обаче след посещение на премиера Бойко Борисов в миньорския град бяха отпуснати 2.7 млн. лв. точно за преодоляване на водната криза.

„По-високата заплата гарантира спокойствие на един управник за това, за което е избран. Аз не трябва всеки ден да мисля как да осигуря семейството си, а как да развивам моя град. С всичките си действия ще направя така, че в края на мандата съгражданите ми да са доволни“, декларира кметът.

Той подчерта, че при по-малко приходи по време на пандемията дългът на общината значително е намалял, а проектите са продължили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *