Обичайните голмайстори Станислав Иванов и Найджъл Робърта отново се разписаха, за да върнат „сините“ на второ място

Левски победи с 2:0 Царско село в предпоследния мач мач от 17-ия кръг на efbet Лига. За победата отново се разписаха Найджъл Робърта (27) и Станислав Иванов (39). И двамата вече имат по 6 гола в шампионата и са водещите голмайстори на „сините“. Левски вече има 7 поредни победи на „Герена“ и с 38 т. си върна второто място на 7 след лидера и шампион Лудогорец. Локо Пд изостава с 2 от „сините“. Дебютантът в елита Царско село остава на 12-ото място с 15 т.

Треньорът на домакините Петър Хубчев започна с двама централни нападатели – Дени Алар и Найджъл Робърта, а по крилата атакуваха Станислав Иванов и Паулиньо. Нападението в синьо създаде много неприятности на защитата и вратаря Джони Пласид и за разлика от първия мач, в който Левски се добра до победата едва в края, този път си осигури успех още през първата част, а след почивката намали оборотите и пожали „царете“.

Наставникът на Левски Петър Хубчев бе доволен от успеха над Царско село. Според него тимът се постарал да заслужи победата. Хубчев поясни, че възстановяването на Станислав Костов върви добре и ако продължава така, може да бъде на терена още преди края на годината.

„Изиграхме добър мач, спазихме тактическата дисциплина и заслужено спечелихме мача. Те играха на контраатака и ние спазихме указанията на треньора. Много е важно срещу такива отбори да си вкараш първото положение и мачът свършва. След това можехме да вкараме още голове. Сработваме се все по-добре. Аз и Найджъл сме млади, има още какво да покажем. Алар и Паулиньо са много добри футболисти. От утре ще мислим за Стара Загора. Треньорът ще каже какво трябва да направим, за да спечелим мача. Гледам да не обръщам много внимание на слуховете за интерес от други отбори към мен. Аз съм футболист на Левски и играя за Левски. Това е. Не искам да си поставям цели. Играя мач за мач. Когато носиш фланелката на Левски, нямаш право на слаби мачове. Всеки мач трябва да я защитаваш”,мзаяви  голмайсторът Станислав Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *