Заканите на „червените“ за реванша срещу „Сепси“ бяха последвани от още по-унизителна загуба

„Левски“ към момента е единственият български отбор, който продължава в третия по сила европейски клубен турнир по футбол – Лига на конференцията. „Сините“ изиграха тактически реванш срещу „Шкупи“ и успяха да изтръгнат победа с 1:0 в последната минута, като така преодоляха II квалификационен кръг с общ резултат 3:0.

На северномакедонците не помогнаха и евтините номера, които спретнаха преди мача, обявявайки, че са си забравили резервните екипи в Скопие и затова трябва да играят в бяло и синьо. Това принуди швейцарския рефер Лионел Чуди да нареди на „Левски“ да играят в резервния жълт екип. Самият рефер се контузи в 73-ата мин. и напусна терена, като бе заменен от четвъртия съдия Лукас Фенрдих.

Докато на терена липсваха чисти голови ситуации, на трибуните бе доста интересно. Феновете на „Левски“ бяха извадили различни транспаранти, с които да „поздравят“ задочно привържениците на „Шкупи“, които получиха забрана от УЕФА да присъстват на реванша заради ексцесиите преди първия мач. В един момент към края на мача ултрасите, които са в открит конфликт със собственика на клуба Наско Сираков, хвърлиха бомбички от трибуните и това ще доведе до нова тежка глоба от УЕФА. Това пък не се хареса на останалата част от публиката, която започна да освирква хулиганите. Дори се стигна до бой между феновете в Сектор Б.

Заслуженият успех за домакините дойде едва в 11-ата мин. на допълнителното време. Марин Петков се възползва от разбъркване и с мощен удар не остави шанс на вратаря на „Шкупи“ Артан Илязи.

Съперник на „Левски“ в III квалификационен кръг ще бъде израелският „Апоел“ (Беер Шева).

По същото време игра и „ЦСКА-София“, но отборът и завърналият се като треньор Нестор Ел Маестро няма да запомнят с нищо хубаво реванша в Румъния срещу „Сепси“. Българският тим, който потегли за гостуването със закана да заличи пасива от 0:2 и да продължи, всъщност загуби с 0:4 и отпадна с общ резултат 0:6.

Преломният момент бе още в 19-ата мин., когато албанският съдия Елдорян Хамити даде дузпа за „Сепси“ за спъване на Мариус Щефанеску от страна на вратаря Густаво Бусато. Наказателният удар бе вкара от Козмин Матей и при това положение „ЦСКА-София“ трябваше вече да върне три гола. Вместо да се случи това обаче „Сепси“ вкара още три, като изпусна поне още 2-3. Разписаха се Аднан Аданович в 70-ата мин., Роланд Варга в 90-ата и Исник Алими от дузпа в 4-ата мин. на допълнителното време. Този път фаулът бе извършен от новия капитан на „ЦСКА-София“ Мено Кох срещу Андрес Думитреску.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *