Съпругата на Кирил Петков няма да го подкрепи на предстоящите избори през октомври. Канадската е лишена от право на глас в България, защото все още не е получила българско гражданство, писа „Ретро“.

Макар да живее от 15 години на територията на България заедно с мъжа си и децата им, сладкарката нямала мотивация да придобие  гражданство тук, тъй като процедурата й се виждала доста тромава и сложна. Едва след влизането на Петков в политиката тя се задействала и минала изпита по български език, който е едно от задължителните условия, за да бъде дадено на чужденец българско гражданство. Оттогава обаче са минали месеци и Линда все още е в графата „чакащи“.

Невъзможността да гласува за мъжа си обаче не я спира да участва в предизборната кампания и да агитира наред за него в социалните мрежи. Този път обаче канадката не пожела да застане рамо до рамо със съпруга си по време на обиколките му в страната, за да поддържат версията, че са щастливо и любящо семейство, а замина за родината си заедно с децата.

В Канада тя изкара повече от две седмици, като не спря да публикува снимки от приятното им прекарване там.

Само най-голямата от трите щерки на Кирил ще може да подкрепи баща си с бюлетина. Става дума за Ванеса, която завърши университета в Ню Йорк тази пролет и остана да живее в Америка. Другите й две сестри са все още непълнолетни.

На по-голяма Подкрепа от родата Петков не можел да разчита, защото с роднините му, особено тези по бащина линия, били изпокарани жестоко от години заради имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *