Странна логика представи в ефира на Нова тв министърът на културата Боил Банов по скандала с ремонта на Ларгото. Той призна, че министерството губи делото и че държавата ще трябва да плаща близо 73 000 лева разноски на съда. Но въпреки това той няма да подава оставка, защото бил защитил националния интерес.
Банов продължава да твърди, че целият скандал е интрига срещу него.

„Три години са водени дела със фирмата за извършване на ремонтните дейности. За съжаление делата са изгубени на двете инстанции. Отиването на ВКС на последна инстанция не води до анализ на това какво се случва, а там се претендира, ако нещо от процедурата не е спазено“, опита се да обясни ситуацията Банов.
„Да, ние губим делата и на двете инстанции, но държавният интерес е защитен“, убеден е министърът. Според него имало злонамерени действия от страна на човек от администрацията в министерството, за да се пропуснат сроковете за обжалване на делото пред ВКС. Затова той иска разследване на прокуратурата, защото подозира натиск срещу себе си. „Този перманентен и инсинуиран натиск не може да бъде повод за оставка“, повтори няколко пъти Боил Банов.

Екипът му бил качествен, въпреки че „вътре може да има гнили ябълки“. Може да го има във всяко семейство, продължи министърът. Неговата работа била „да ги открия и да ги изведа от структурата на Министерството, за да не вредят на българската култура“.

„Атаката срещу мен е една и съща. Хубавото е, че свикнах и не си хабя нервите. Непримиримостта ми остава същата и по-висока“, каза още Банов. Разноските по загубеното дело ще се платят от бюджета на Министерството на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *