Топлофикация- Перник“ се включва в подписката за закриване на шламохранилището. Капацитетът му е изчерпан много отдавна. Поради тази причина в продължение на 2 години съгласувахме с всички институции това да бъде закрито”. Това заяви изпълнителният директор на дружеството ивж. Любомир Спасов.

Той допълни, че от 2 години сдружение „Съседите – искаме законност“ обжалват проекта, което го забави още повече.

Ние сме поставени в абсурдната ситуация да обясняваме защо не сме закривали шламохранилището. Реално от 4 години се борим за същото, но то ще бъде възможно, когато се стартира изграждането на новото. Държавата може да съкрати процеса на възражения в подобни случаи, когато въпросът е от сериозен обществен интерес. Ние нямаме дейността на НПО-тата и свободата им да изразяват мнението си, но не бива да се спира работата по важите проекти, заради тях”, казва шефът на топлофикационното дружество.

Инж. Любомир Спасов подчерта, че целта на предприятието е да се изгради ново шламохранилище. “Стига да получим разрешение, в рамките на няколко месеца ще се справим. В този и в много други случаи, ставаме жертва на изкуствено противопоставяне, което не е от полза за никого. Държим за всички да е ясно, че интересът на перничани е и интерес на Топлофикация Перник”, каза той.

Ние искаме да се борим заедно рамо до рамо, както с жителите на кв. „Калкас“, така и с тези на Перник. Искаме процедурите да вървят по-бързо, да ни се даде възможност да затворим настоящото шламохранилище и да ползваме новото“, категоричен бе Любомир Спасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *