Войната на обкръжението на Бойко Борисов срещу Мария Габриел се ожесточава, разкриват източници от ГЕРБ. И двете лобита в партията – соросоидното около Томислав Дончев и Деница Сачева, и близкото до ДПС около Младен Маринов, Красен Кралев, Вежди Рашидов и Десислава Атанасова, са на нож с вицепремиерката и външна министърка на България.

Конфликтът се отпушил след изпусната реплика на Габриел, че Десислава Атанасова е „много проста“ и не е никаква юристка. Шефката на парламентарната група отърчала бързо при покровителя си Борисов и заплашила с оставка, ако Габриел не й се извини.

Борисов реагирал остро и поставил Атанасова на мястото й – „ти си никоя, че да имаш претенции. Ще изпълняваш и ще слушаш“. И ако екшънът с Десислава бил на женска основа, то Томислав Дончев имал по-сериозна причина да настръхне срещу парашутистката от Брюксел. Според осведомени Габриел е поискала да стане първи зам.-председател на ГЕРБ на национална конференция през октомври, непосредствено преди местния вот. По този начин тя маркирала твърдо политическото си бъдеще – един ден да смени Борисов начело на ГЕРБ.

Томислав Дончев започнал да сее интриги и да намеква на Борисов, че Габриел се цели в стола му и е пристигнала в България със задачата да го пенсионира – нещо, за което ПИК вече писа.

В крайна сметка в момента никой от ръководството на парламентарната група на ГЕРБ не общувал с Габриел. Тя не се поздравявала и с никого в партийната централа – нахълтвала директно в кабинета на председателя.

Осведомени разкриха, че Габриел се разхождала с черен списък с апартчици, които трябвало да се разделят с постовете си след националната конференция. В списъка попадали Дончев, Митов, Сачева, Десислава Атанасова, Тома Биков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *