От началото на пандемията, ние от ВМРО говорим, че гетата ще са огнищата на заразата. В тях, освен ниската хигиена и специфичните културни особености, се наслагват и други факти като прибирането на стотици хиляди хора, работещи в Италия и Испания, Англия и Германия, поради извънредното положение в Европа.

Да не говорим, че там не се спазват и противоепидемиологичните правила, въведени от Националния кризисен щаб. Карантината е непозната дума, маските са табу.

Е, като това вече всички го осъзнаха, месец, след като трябваше да го направят, кой и как ще поеме отговорност за евентуалните бъдещи заразени и за евентуалния бъдещ бум на заразата?

Ние стоим затворени, те обикалят с каруци из градовете, ровят по кофите и за тях пандемия няма?
По каква причина хората там имат привилегии, спрямо нас, данъкоплатците, които продължаваме да работим, за да я има тази държава и след пандемията?

А те така или иначе и до сега не са го правили, а и най – вече занапред няма да го направят. И ще увиснат на социалната система за помощи, отново и за още повече. А те, тези помощи трябва да дойдат от нашите данъци. И от тях ще се възползват хора, които не са внесли и една стотинка в държавната хазна. Не са боядисали една пейка, не са измели една улица, а просто са социално слаби, защото са социално слаби и раждат деца, защото могат и защото така им се плаща още и още. И ще задръстят и здравната и социалната ни система отново. За години напред.

Нещо двойните стандарти започват да се превръщат в правило. А правилото в изкривен обществен прецедент!

Коментар на медийният съветник на ВМРО Екатерина Анева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *