Георги Тарлеков от години е близък приятел на министъра на спорта Димитър Илиев

 

Новият директор на Българският спортен тотализатор Георги Тарлеков, който бе назначен от министъра на спорта Димитър Илиев тази сутрин на важния пост, всъщност е човек на ГЕРБ, а не на „Продължаваме промяната“. В момента Тарлеков е началник-отдел „Финансово-счетоводни дейности и човешки ресурси“ в община „Връбница“. Той е назначен на поста си именно като човек на ГЕРБ. Тарлеков също така е бил кандидат на партията на Бойко Борисов за районен кмет на столичния ж.к. „Люлин“.

Той е от втория ешалон кадри на ГЕРБ.  Тарлеков е много близък до един от ключовите фактори в Столична община – Орлин Алексиев, както и до изчезналия напоследък Елен Герджиков.

Георги Тарлеков сменя Ангел Иванов, който се задържа на поста рекордно кратко време – едва около три месеца. Ангел Иванов беше назначен с 5-годишен мандат в края на май от служебния министър на спорта Весела Лечева след проведен конкурс. Реално Иванов зае поста година по-рано – през август 2022 г., след като служебното правителство на Гълъб Донев дойде на власт. Той се смята за лично назначение на кръга около президента Радев, оглавяван от съветниците му Пламен Узунов и Николай Копринков.

Това се случва дни след като в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че вървят смени в държавни фирми и на полицейски началници, без обаче те да са съгласувани с ГЕРБ, които са коалиционен партньор. Странно е, че в момента именно човек на ГЕРБ заема ключова позиция в тотото. Смените в БСТ са одобрени лично от финансовия министър Асен Василев, който е разписал назначенията, показва справката в Търговския регистър.

Новия началник на тотото Георги Тарлеков е бил финансист на Българската федерация по автомобилен спорт, която в момента е с отнет лиценз. Основател и дългогодишен президент на БФАС бе бащата на министър Димитър Илиев – Владимир Илиев. Всъщност, Тарелков е личен приятел от години на Димитър Илиев, а двамата дори са карали почивките си заедно със семействата си, твърдят още нашите източници. Така че е напълно възможно назначението на Тарелков да е по тази линия, а не след кадруване от страна на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *