Оказа се, че в управляващата коалиция няма пълен консенсус за предложението Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ. Въпреки че номинацията му официално вчера бе представена като обща депутатите на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви днес, че кандидатурата на настоящия главен прокурор не е съгласувана с партията му и не е подкрепена официално от „Обединени патриоти“.

Вчера не беше правилно представена новината, свързана с брифинга за издигането на неговата кандидатура. Въпросът за избирането на г-н Цацаров не е обсъждан в НФСБ, нито в групата, разказа Симеонов в кулоарите на парламента. По думиту му само отделни хора от Патриотите подкрепили Цацаров. Но това не било общо решение на групата. Той обясни, че в четвъртък депутатите от ОП ще се срещнат с Цацаров и след това ще решат дали да го подкрепят.

Припомняме, че на брифинга вчера в подкрепа на Цацаров се изказа Емил Димитров-Ревизоро от групата на Патриотите. Днес той обясни, че тогава изказал лична позиция, а не тази на коалицията.

От ГЕРБ обаче не видяха разминаване. Няма недоразумение, кандидатурата е консенсусна, смята шефката на групата на герберите Даниела Дариткова. Тя призна обаче, че под предложението за Цацаров не стоят подписите на всички от коалицията. Това обаче било заради липса на време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *