Поведението и приказките на Борисов попаднаха в кадър на седмичния обзор на дейността на стопанина на Кремъл- Путин.

Руските медии взеха на подбив, разбира се, спазвайки добрия тон, маниерите на Бойко Борисов и екипа му на ключовата среща за пускането на „Турски поток“.
Премиерът Борисов и неговата пиар сътрудничка Севдалина Арнаудова станаха главни герои и получиха ироничен коментар от журналистите в централното коментарно предаване „Москва. Кремъл. Путин“, излъчено по руската национална телевизия „Россия 1“ на 12 януари.
Поведението и приказките на Борисов попаднаха в кадър на седмичния обзор на дейността на стопанина на Кремъл- Путин.

В сегмента с коментар за откриването на Турски поток в Истанбул руските репортери дяволито коментират, цитирам „свенливостта на Борисов“ , който първо не смее да завърти символичното кранче на Турски поток, затова се налага Путин да го подкани.

Откровена ирония у руснаците предизвикват настойчивите усилия на пиарката на Борисов Севда Арнаудова да запечата шефа си и то в анфас, а не в гръб, на снимка с Путин. Нарушавайки протокола, тя го дърпа и побутва, за да може да снима лицето, а не само осакната му за собствения Фейсбук профил на премиера, където Арнаудова редовно пуска видеа от активностите на Борисов.

Борисов, който приема спокойно хореографията на пиарката си, най-после вижда, че Путин е видимо изумен от подобно посегателство, каквото неговия екип никога не би си позволил. Борисов решава да реагира като големите лидери така:  „Éла ти, де“.

В предаването се напомня как България твърде бавно изгражда своята секция на Турски поток, което бе наскоро посочено от самия Путин. Освен тази критика, руският президент напомни как сегашното правителство много е молело България да бъде включена в Турски поток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *