Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, заяви Красимир Каракачанов

Депутатът Емил Димитров – Ревизоро е номинацията на „Обединени патриоти“ за министър на околната среда и водите след ареста и оставката на Нено Димов. Това стана ясно след продължила над два часа среща на коалиционния съвет на ГЕРБ и патриотите.

Кандидатурата на Димитров беше обявена пред медиите от съпредседателя на ОП и военен министър Красимир Каракачанов. Премиерът Бойко Борисов не се появи. Затова не стана ясно дали номинацията на патриотите е била одобрена от ГЕРБ.

„Основата му задача ще бъде, въпреки че не му е пряко задължение, да се наеме с едни тотални проверки, наречете ги ревизии, на цялата система, която води не само Перник, но и други градове, към опассността от създаване на подобно положение като в град Перник“, обясни Каракачанов какво се очаква от Димитров, ако стане министър.

Каракачанов отново защити бившия министър Димов: „Ние не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са провеждани години назад. Защото Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК-тата, които не са подчинени на министерство на екологията“.

Миналата седмица той определи случилото се като „показно убийство“ на политическата кариера на Димов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *