Пловдивският олигарх Георги Гергов, който може да играе далеч по-сполучливо ролята на всичко друго освен на социалист, имал пъклен план за превземането на БСП, разкриват за „Галерия” хора от най-близкото му обкръжение.

Бившият свинар и настоящо хотелиер отдавна има мечта да дърпа конците в столетницата и за целта финансира всевъзможни  маргинали да подбиват авторитета на сегашното ръководство, което го прати в пета глуха. Гергов чертал стратегия Корнелия Нинова и Кирил Добрев да бъдат жестоко противопоставени като основни кандидати за председателския  пост.

Целта била двамата да започнат състезателно да си вадят кирливите ризи, да влязат в словесни престрелки. Отношенията им да станат напълнено нетърпими и да олекнат в очите на електората. След като взаимно се омаскарят, щял да дойде редът на главния санитар, който да бъде представен като единствения възможен вариант за партията.

Ролята затова била отредена на председателя на софийската организация на червените Калоян Паргов, който трябва да се появи тържествено възседнал бял кон.

Кандидатът за спасител Паргов отдавна има желание да расте в партийната йерархия и възможно в най-кратки срокове да оглави партията. Нещо повече – стари политически сеирджии му внушавали, че един ден щял да стане министър-председател на България. Такъв съветник на Паргов е председателят на една от многобройните кухи компартии в страната Александър Паунов, когото Паргов нарича гальовно „тате” пред сподвижници. Същият този Паунов е депутат за трети път. Според запознати с битието му той се урежда с банка в парламента благодарение на близките си отношения с хазартния бос в изгнание Васил Божков. Очевидно е, че задкулисието е решило да даде криле за огромните амбиции на Паргов. За всеки изкушен от политиката, не е тайна, че въпросните амбиции далеч не кореспондират адекватно с твърде семплите му качества, което го прави крайно неподходящ за лидер на най-голямата опозиционна партия.

Междувременно Корнелия Нинова и Кирил Добрев показват, че не са се хванали, поне засега” на въдицата на Георги Гергов и не си нанасят удари под кръста, както очакват в Пловдивския панаир. Засега срещу сегашната лидерка стреля друг приятел на Георги Гергов бившия председател Михаил Миков.

Другарят Миков, известен като акционер в  свързаната със зверската катастрофа край Своге строителна компания „Трейс”, не пропуска да атакува Нинова, че нямало пари в касата на столетницата.

След като бяха отрязани партийните субсидии, БСП наистина изпадна в тежко финансово положение, коментират социалисти. Червените нямат други източници на доходи освен официалните. Не разполагат с черна каса и разчитат основно на дарения. След запитване до централата на столичната улица „Позитано”, „Галерия” научи, че социалистът акционер Миков все още не е намерил за необходимо да даде дори една стотинка на партията, чийто председател беше и която го изстреля до невиждани върхове в управлението на държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *