дин от последните оцелели силоваци от епохата на прехода Алексей Петров е убит в столичния квартал „Драгалевци“ в близост до витошкия лифт, съобщиха източници на Mediapool. Новината бе потвърдена официално от МВР. Според полицията сигнал за престъплението е подаден около 12.20 ч. На мястото са изпратени екипи, които са установили безжизненото тяло на мъж и ранена жена. Тя била откарана в „Пирогов“.

Петров беше един от малкото едри бизнесмени, които оцеляха по време на годините на прехода. По неофициална информация срещу него е стреляно с пушка. През последните две десетилетия срещу Алексей Петров, наричан Трактора, бяха организирани множество неуспешни атентати.

На 14 август 2002 година срещу него бе извършен атентат на басейна „Спартак“, но той оцелява, въпреки че е пострелян едновременно в гърдите и крака. На 29 октомври 2015 г. е извършено покушение с гранатомет срещу колата на Петров в близост до дома му. Той се измъква невредим.

На 10 февруари 2010 г. Петров бе задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. Това бе най-голямото дело, започнато от МВР на Цветан Цветанов по време на първото правителство на Бойко Борисов. Накрая Петров бе оправдан, а държавата е осъдена да плати десетки милиони левове обезщетение на него и „Лев инс“.

Малко преди смъртта си Алексей Петров се похвали публично, че е участвал в разследване на застрахователни измами в Италия, от които се оплакваше основаната от него застрахователна компания „Лев инс“.

Публично той е изявявал интерес и към започване на работа в ДАНС, за да работи за икономическата сигурност на страната. Освен това бе сред хората, които призоваха бившия главен прокурор Иван Гешев да напусне поста си. Петров сам призна, че в негов ресторант са ходили и Бойко Борисов, и Кирил Петков, но отричаше той лично да е съдействал за съставяне на сегашното правителство.

Името на Алексей Петров се завъртя неофициално и покрай опита за покушение срещу Иван Гешев.

Алексей Петров е съучредител на застрахователните дружества „Аполо и Болкан“ и „Спартак“, а по-късно и на „Левски Спартак“, което накрая превръща в „Лев инс“

Известно е участието му до 1998 г. участва във фирмата „Будоинвест“ ООД заедно с Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.

Алексей Петров беше президент е на Българската национална федерация карате, а преди това е бил и треньор на националния отбор.

Преди да напусне системата на МВР Алексей Петров беше ръководител на т.нар. барети и е бил щатен служител в Държавна сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *