Изненадващата акция в имотите на Васил Божков миналия петък е била замислена като контраудар срещу намеренията на хазартния бос да създаде нов политически проект, с който да участва на евроизборите на 9 юли. Акцията на спецполицаите бе определена като извършена по неотложност заради процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров през август миналата година. Тя даде повод на милиардера да отговори публично на журналистически въпроси.

В типичния си високомерен стил той обяви, че това е политическа репресия срещу него и дело на „хунтата“, както Божков отдавна нарича опоненните си от властта.

Каква всъщност е причината за атаката срещу Божков, който иначе е под домашен арест в резиденцията си на столичната улица „Московска“ 43? Тя идва няколко дни след като хазартният бос събира стотина души на същия адрес, за да обсъдят подготовката на новия политически проект, за който Бижков призна публично.

По информация на „Филтър“ негови емисари обикалят водещи социолози от началото на годината с оферта да бъдат направени проучвания дали хората биха подкрепили бъдеща формация на Божков.

Емисарите били категорични, че финансирането е осигурено.

Партньор на Божков в новото политическо начинание е бившият спортен министър и кандидат за кмет на София на последните избори Радостин Василев. Той премина през сложни идеологически трансформации през последните години и се прочу най-вече с разпространението на запис от заседание на „Продължаваме промяната“. Междувременно през октомври миналата година учреди политическа партия „Морал, Единствено, Чест“ или накратко МЕЧ.

Обяви, че тя ще бъде „първата истинска пробългарска организация“ в най-новата ни история. Акцията срещу Васил Божков е публичен знак, че бъдещият му политически проект ще има трудна съдба, тъй като прокуратурата и службите работят активно по негова съпричастност с атентатите срещу Алексей Петров, както и убийството му през август миналата година.

Множеството хора, които са викани да дадат свидетелски показания по време на разследването на убийството на Алексей Петров, са били питани за информация, отнасяща се за отношенията между двамата. След акцията в имотите на Божков над бъдещия му политически проект започва да тегне сянката на съмнение за съпричастност с престъплението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *